onsdag 18 mars 2015

Vampyrer

Moderna vampyrer!
En vampyr är en människa som dött och sedan kommit till liv igen. Dem kan även ha fötts till vampyrer i vissa filmer/sagor. 

Moderna vampyrer är inte riktigt som dem i sagorna. Dem ser ut som vanliga människor, men brinner, glittrar eller så händer det ingenting när dem är i solen. 

Precis som med ”sago-vampyrerna” så dödar man dem oftast genom att hugga dem med träpålar, men dem reagerar oftast inte på vitlök som dem i sagorna.


På bilden ovan ser du den första ”vampyren” som ”skapats” (Lilith).
Lilith sägs vara gjord av lera och skapad av gud. Det var meningen att hon skulle bli en väldigt vacker kvinna(vilket hon blev) men hon skulle hjälpa allt levande och växter(vilket hon inte gjorde, hon gjorde raka rena motsatsen). Hennes avkommor vart de första varulvarna, häxorna, vampyrerna och rysliga demoner.




The vampire diaries

The vampire diaries är en serie som handlar vampyrer, varulvar, hybrider och häxor. Seriens huvudpersoner är Elena(hon i mitten), Damon(han till vänster) och Stefan(han till höger). När dem står i solljus brinner dem, men i denna serie har dem ringar som skyddar dem och gör att dem kan gå i solljus.
Säsong 1: Säsong ett handlar om när Elena träffar Stefan och Damon som redan är vampyrer och har varit det i ca:150 år.
Säsong 2: Säsong två handlar om när ”original vampyrerna” kommer i slutet och varulvarna kommer även in i serien.
Säsong 3: Säsong tre handlar mest om Klaus(en av ”original vampyrerna”) försöker döda dem allihop.
Säsong 4: Säsong fyra handlar om en sak som jag inte kan säga för då avslöjar jag hela serien…
Säsong 5: Säsong fem handlar om Elena som försöker vara en helt vanlig tonåring och gå på collage(whitemore collage), men det går inte riktigt som hon tänkt sig…
Säsong 6: Säsong 6 har precis börjat(det har bara kommit runt 15 avsnitt) men hittills handlar den om Caroline Forbes sjuka mamma.



Twilight:
Twilight är en ganska känd vampyr-film-serie. I twilight glittrar vampyrerna när dem går i solen, vilket leder till att ”huvudvampyrerna” i filmerna bor i den regnigaste staden i hela USA, Forks.

Huvudpersonerna är Edward och Bella ser ni i mitten av bilden ovanför.














/Bananalover

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar