måndag 9 mars 2015

Vampyrer



Utseende
Vampyrer har vassa tänder. De har oftast väldigt blek hud. De har oftast röda ögon.

En typ av en vampyrà

Förmågor

De har förmågan att kunna röra sig från ett ställe till ett annat jättesnabbt. De kan förvandla sig till fladdermöss och de kan se jättebra i mörkret.
Och det viktigaste…….
Att suga blod!!!!

Att avliva vampyrer!!
Om du vill avliva en vampyr kan du till exempel sätta en påle i hjärtat på dem, en  påle är som en vass tjock pinne. Det är bra om pålen är gjord av asp, ask, järnek, rosenträ eller hagtorn.

Vad tål inte vampyrer?
Vampyrer tål inte solen, vitlök, vigvatten, blommor, kors och pålar.
Fast ingen tål väl egentligen att få en påle genom hjärtat.

Vad händer om vampyrer blir utsatta för sådana saker?
Om vampyrerna är i solen förvandlas det till aska, det är allergiska emot vitlök, pålar för att de inte tål trä och blommor, vigvatten och kors för att det har med kyrkan att göra.

The vampire diaries
The Vampire Diaries handlar om en tjej som heter  Elena Gilbert. Hon blir kär i 2 vampyrer som heter Stefan Salvatore och Damon Salvatore, och relationerna är lite komplicerade. Elena Gilbert har två bästisar som heter Bonnie Bennet och Caroline Forbes, Elena har också en bror som heter Jeremy Gilbert.
 Det finns 6 säsonger.

Huvudpersonerna


Stefan Salvatore=Paul Wesley
Damon Salvatore=Ian Somerhalder
Elena Gilbert=Nina


Stefanà

Damonà

Elenaà
Bonnieà

Carolineà


Jeremyà

Dracula


Vampyren är en av de mest kända monstren i folks fantasier. Den mest kända vampyren är Dracula, Dracula var den första vampyren av de alla.
Den som kom på Dracula heter Bram Stokers, en brittisk författare. Han kom på det för att det fanns en härskare som hette Vlad Dracula. Vlad Dracula var en härskare förr. Vampyren Dracula är en härskare över Transsylvanien med evigt liv.

 


Av:Agnes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar