måndag 9 mars 2015

Dvärgar

Utseende och karaktär

·          Dvärgar är väldigt korta de är ca 150 cm långa och är kraftigt byggda. Dvärgar bor mest i grottor och är bra metallhantverkare. Dvärgar har gjort tors hammare mjölner. De lever i 300 år och dom krigar mycket mot alver. De gillar rustika ting, tunga rustningar och yxor. De tål inte solljus och förvandlas till sten. De kan också förvandlas till paddor och hoppar runt. Dvärgarnas fötter är missbildade och fötterna kan se ut som fågelfötter, hovar och tassar. Därför är det svårt att se att det har gått en dvärg för det ser ju ut som djurfötter.

Dvärgfilmer: hobbit och sagan om ringen är två filmer som har dvärgar. Sagan om ringen har tre böcker och tre filmer. Hobbit har en bokoch tre filmer. I sagan om ringen så är det en dvärg som heter gimli och i hobbit är det en dvärg som heter thorin.
Thorin

Gimli


                                                    
 Dvärgspel:
I world of warcraft är det dvärgar i.

Gimli:
Han är en 139 årig dvärg och han ska följa med frodo på ett upprdag. Han är hetlevrad, mycket envis och har hög moral. Gimli har en kusin som heter balin och balin var kung i moria. Den som spelar gimli är john rhys-davies.

Thorin:
Thorin är ledare av dvärgarna han är med och han är son till thrain och är sonson till thror.


i snövit finns det sju små dvärgar och snövit är en film och berättelse.


Källor: ungfakta och wikipedia.



Axel Hillbom, KLASS 5, 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar