måndag 16 mars 2015

Drakar

Hur ser de ut?

Alla drakar ser inte likadana ut. Vissa har vingar, vissa har inga vingar. Några ser ut som ormar och några som ödlor. Några är långa , vissa är korta. Vissa är stora och några är små. Det har också olika färger på sin hud.  Vissa har ett huvud och vissa har flera huvuden. Vissa har svans, vissa har ingen svans. Några har tänder, några har inga tänder. Som jag har förklarat så ser inte alla drakar likadana ut. Alla drakar är olika.


Känd drake (film)
Jag vet en känd drake som heter Tandlöse. Han är med i en film som heter draktränaren..
Det handlar om en pojke. Han är en viking men han gillar inte att döda drakar. Ha vill att man ska sluta döda drakar. 
Tandlöse                      


Kända drakar i en bok
          Smaug  är en drake från Bilbo.  Det handlar om Smaug som vaktar en guldskatt. Efter dvärgakungen Erebor.   Hans kungarike är förlorat. År 2941 åter vänder Bilbo Bagger för att hämta skatten. 

Vikingar 
Asken Yggdrasil  var den som vaktade världen på vikingatiden. Under jordskalet fanns en källa som hette Hvergelmer. I källan fanns det tre rötter på rötterna fanns det en drake som hette Nidhögg. Rötterna drack ur olika källor. Draken Nidhögg skulle bita igenom trät. Då  skulle Yggdrasil ge slagsida. Det skulle leda till det som kallas Ragnarök. Ragnarök är jordens undergång.
Källor: Wikipedia och unga fakta 


           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar