tisdag 21 april 2015

Steve och Dvärgvärlden!!



 Han vaknade tidigt på morgonen för att det var något som slog emot fönstret. Han gick ut och då såg han en portal. Då blev Steve lite rädd men han blev glad sen för att han visste att han skulle få utforska världen. Steve gick mot portalen och han gick in i den.
Steve kom till ett ställe som han aldrig hade varit. Han såg en liten kille som var en dvärg och han hade en dvärgyxa i handen. Steve blev rädd för att dvärgen kom emot honom med yxan. Dvärgen som hette Aragon gick mot Steve och  ropade till de andra dvärgarna att det var en främling som hade kommit. Steve var lite rädd och han visste inte var han hade kommit.
 När pappan till Aragon kom blev Steve lite räddare för att Aragons pappa Chang såg arg ut. Steve tyckte att Chang var läskig. Chang gick till Steve och sa att han kunde få sova i deras hydda några  nätter.
 När Steve skulle sova så var han tvungen att gå på toa så han gick längre in i skogen. På vägen tillbaka såg Steve en skugga med en kniv i handen. När han kollade bakom ett träd såg han en dvärg med en stor kniv och ett vildsvin på axlarna. Steve trodde att det var en dvärg som skulle döda honom. Men när Steve skulle springa iväg så sa dvärgen till Steve att det bara var Aragons pappa Chang som var ute på jakt. Chang jagade vildsvin och han hade dödat ett och det var det som satt på Changs axlar. Chang och Steve gick tillbaka till deras hydda. När dom kom dit så somnade Steve nästan direkt.
 Det var Aragon som väckte Steve tidigt på morgonen och sa att Steve skulle följa med ut på vildsvinsjakt. Steve sa till Aragon att han inte ville följa med men när Chang sa till honom så följde han med. För Steve ville inte att Chang skulle bli sur på honom och om Chang blev sur på honom så kanske han inte skulle få bo i deras hydda.
 Sen när de kom fram till platsen där de skulle jaga vildsvin så fick Steve ett vapen och det var ett spjut. Aragon såg ett vildsvin och han klarade att döda det. Steve spydde för att han tyckte att det var så äckligt för att man såg några organ. Steve såg en lunga, två njurar och tre hjärtan. Steve frågade Aragon varför den hade tre hjärtan och sa att i hans värld hade ett vildsvin bara ett hjärta. Aragon sa att ett vildsvin var tvungen att ha tre hjärtan för att det skulle kunna leva. Om det hade ett eller två hjärtan så skulle inte allt blod komma ut i kroppen.
 Sen gick de hem och grillade vildsvinet. Steve tyckte att det var ganska gott med grillat vildsvin. Steve fick hjärtat och en lunga som han skulle äta upp. ’
Aragon gick in i skogen och då kom en man klädd i svart. Mannen i svart tog Aragon och satte på Aragon en svart bindel för ögonen så att han inte skulle se vart de gick. När de kom fram så tog mannen i svart av bindeln från Aragons ögon så att han kunde se. Mannen i svart var ledare för en grupp som kidnappade dvärgar och han försökte alltid att få dvärgarna de fångade till hans slavar så att han ska kunna göra en dvärgarmé. Aragon fick sitta i en liten cell och det kom fram en varelse som var lite större än Aragons pappa. Varelsen var stor och stark så Aragon blev rädd. Varelsen tittade på Aragon med sina svarta ögon. När varelsen gick försökte Aragon öppna cellen men det gick inte för att det var ett så stort lås. Sen så skrek han ett dvärgrop och hoppades att någon skulle höra det. Men Aragon tänkte att ingen kunde höra honom när han var inne i en stenlada och när han satt i en cell med ett fönster som var ganska litet.  Steve hade hört ett rop fast han förstod inte vad det betydde. När Steve hade kommit tillbaka till byn så berättade han för Chang hur ropet hade låtit. Då visste Chang att det var Aragon som var i fara.
 Chang försökte hitta dit men han gick vilse i skogen så att han inte visste var han var. Men när han hade gått en bit så mötte han Steve. Han letade efter några bär han skulle kunna äta för att han var jättehungrig. Sen berättade Chang att han letade efter stället där Aragon var. Steve och Chang trodde att de hade hittat de stället där Aragon var när de såg ett hus men när de kom fram så såg de att det bara var ett vanligt hus. Chang och Steve fick komma in och när de hade kommit in så fick de bärpaj. Det var jordgubbar och blåbär i pajen. När de kom ut från huset så såg de en man som var klädd i svart. Mannen berättade om de ville ha tillbaks Aragon var de tvungna att ge mannen en annan dvärg. Men det ville Chang inte göra. Så Steve och Chang gick tillbaka till byn och samlade dvärgar för att de skulle få ut Aragon utan att ge mannen en annan dvärg. När de hade fått ihop en dvärgarmé så gick de till en affär och köpte vapen, sköldar och hjälmar till alla som var med i dvärgarmén. Steve fick ett stort svärd, en silvrig sköld, en liten pistol och en gråsilvrig hjälm. Steve tyckte att hjälmen var lite för stor för hans lilla huvud. Steve tänkte att det här skulle de aldrig klara när de skulle möta mannen i svarts arme. När de skulle börja gå så fick en dvärg som gick näst längst bak en pil i huvudet så att han dog. Det rann ut blod på hela vägen. Alla tittade upp i luften och där såg de en smygskytt som satt högst uppe i ett träd. På ryggen hade han ett märke med en svart man på. Då förstod Chang och alla de andra att den tillhörde mannen i svart. Chang siktade mot den som satt i trädet och Chang träffade den i benet så när den skulle springa tillbaka och varna mannen i svart så gick det väldigt sakta. Chang sa åt Steve att han skulle försöka skjuta varelsen som var på väg till mannen i svart. Steve försökte skjuta varelsen och träffade varelsen i höger lunga så att den dog. Chang frågade om Steve hade använt en pistol förut. Då sa Steve att det där var hans första skott med en riktig pistol. Chang sa att det var ett bra skott för att ha varit de första skottet med en riktig pistol någonsin.
 Sen höll dvärgarna och Steve utkik i träden utifall att det skulle sitta någon annan i träden och försöka skjuta dvärgarna. På vägen så fick Chang skjuta ner åtta stycken från träden som jobbade för mannen i svart.
 När de kom fram delade Chang in dvärgarna i olika grupper som skulle gå från olika håll och attackera mannen i svarts högkvarter. Steve fick gå med Chang och de bästa dvärgarna för att han inte skulle göra sig illa. med. När de försökte ta sig in med hjälp av nerhuggna träd så fick dvärgarna hål i dörren så att de kunde komma in. Men när de klivit innanför dörren stod mannen i svarts arme där och då började kriget.
 Det var många dvärgar som dog direkt i början för att de inte var beredda på att mannen i svarts arme skulle gå till attack. Men när dvärgarna började kriga så sprang Steve iväg och hämtade några dvärgar som hade pilbåge så att de kunde skjuta mannen i svarts arme från långt håll. Mannen i svart hade också några med pilbåge så de sköt några dvärgar som stod på andra sidan med pilbåge. Steve fick en pil i foten så att den fastnade i foten. Sen kom Chang och han drog ut pilen ur Steves fot. När Chang drog ut pilen så skrek Steve och han började att grina för att det gjorde så ont.
 Mannen i svart hade sprungit iväg till sitt labb för att försöka skapa nya varelser. Mannen i svart gjorde fel när han skulle göra nya varelser så att det blev två väldigt stora monster istället. Monstren hade långa ben och armar. Monstren hade också stora huvuden och en fet mage. Fast att mannen i svart hade gjort fel så blev han glad för att det hade blivit stora monster.
 Mannen i svart satte in något i hjärnan på monstren så att de skulle göra det mannen i svart sa. När han hade satt in det i hjärnan så sa han åt monstren att de skulle utrota all dvärgar. När dvärgarna fick se monstren så blev de lite chockade av att monstren var så stora som de var. Monstren var typ lika stora som fyra fullvuxna dvärgar.
 Chang hade äntligen hittat cellen där Aragon satt. Chang slog på låset så hårt han kunde men han kunde inte ha sönder det. Men till slut så gick låset till cellen sönder och Aragon hoppade ut och kramade Chang.
 Sen sprang Chang och Aragon tillbaka till striden mot mannen i svart och hans arme. När de kom till striden så såg Aragon och Chang de stora monstren. Chang sa åt alla dvärgar med pilbåge att skjuta mot de stora monstren. När nästan alla var döda så var det Aragon, Steve, Chang och några dvärgar som levde och båda monstren i mannen i svarts arme levde fortfarande.
 Alla som var kvar sprang mot monstren och försökte döda de. Dvärgarna lyckades döda båda monstren men Chang hade svimmat och mannen i svart hade tagit ett svärd och tryckt ner svärdet i Changs hjärta. När Aragon såg att mannen i svart hade dödat hans pappa så blev han väldigt arg. Aragon sprang mot mannen i svart och Aragon tog sin dvärgkniv och högg halsen av mannen i svart.
 Sen gick alla hem till byn. När de kom hem till byn så frågade Aragons mamma var Chang var. Aragon sa att Chang hade blivit dödad. Sen sa Aragon att han var tvungen att säga en sak till Steve. Aragon sa till Steve att portalen till Steves värld hade gott sönder så att Steve kunde inte komma hem. Steve blev ledsen men han blev glad när Aragons mamma sa till Steve att han kunde få bo i deras hus och att han kunde sova i Changs säng.



Tim SjöbergJ!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar