tisdag 21 april 2015

Conocopia

-Spring!!!
 Bob han springer för sitt liv, han är jagad, men av vem? Han vågar inte titta bakåt för då vet han att den som jagar honom kommer få tag i honom. Där kan han gömma sig. Han gömmer sig och kollar ut. Det är onds… ans ledare. Det var h.h.han som dödade hela hans familj. Om han hittar grottan då kan han komma till Conocpia. Det är en annan värld. Om han lyckas förstöra masken innan ondskans ledare tar den så kommer ondskans ledare att dö. Men han måste vara försiktig, för att ondskans ledare vill döda Bob.
Det är något som lyser där borta, det måste vara portalen till Conocopia. Bob smyger sig fram. Å NEJ! Ondskans ledare är redan där. Nu blir det svårt att ta sig igenom. Han väntar för att trötta ut ondskans ledare, så han går därifrån.
 Han väntar och väntar i nästan två timmar när plötsligt ondskans ledare går där ifrån. Nu! tänker han. Han springer så fort han kan till portalen. Men ingenting händer. Vad nu tänker han.-HUR KUNDE JAG GLÖMMA, ROPAR HAN! Å nej han skulle inte ha skrikit så högt nu kommer ondskans ledare tillbaka. Hur kunde jag glömma, hur kunde jag glömma? tänker han flera gånger om. Portalen funkar ju bara på dagen. Han springer fort tillbaka. Nu måste han hitta ett ställe att övernatta på. Han letar och letar i flera timmar men tillslut så hittar ett ställe.  Han tänker att han måste somna fort.
 Timmarna gick men han somnade inte men tillslut blev det morgon. Han sov ungefär trettio minuter men nu hade han en stor dag framför sig. Han ska till Conocopia. Han gick fram till portalen och gick igenom och så vips så var han i Conocpia.
 Han letade upp en hög kulle så han kunde se lite mer av Conocpia. Han blev förvånad över allt som var där, det var ju tusentals människor ute. Det här blir svårt tänkte han. Han gick till en liten butik för att köpa lite grejor till sitt äventyr genom Conocopia på jakt efter masken. När han varit och köpt allt så började han sitt äventyr.
 Bob letade upp ett ställe att äta på för han började bli lite hungrig. Han käkade en av Conocopias mest populära hamburgare, den var faktiskt riktigt god. När han ätit upp allt så började han sitt äventyr.
Han började med att leta i Conocopias största skog för han tänkte att i alla böcker han läst så har det varit någon hemlig dörr som var gömd någonstans men han letade hela dagen. Nu började mörkret falla över Conocopia. Det är olika tider i Conocpia och hemma i Stockholm där han bor så nu var det dags att börja leta upp ett övernattningsställe. Han såg något lysa en bit bort, kan det vara ett hus? han gick fram till huset men det kändes som om huset bara kom längre och längre ifrån. Han gick i timmar men han kom inte fram till huset eller vad det var. Han gav upp, han tänkte att han kan fortsätta imorgon. Han letade upp en platt yta han hittade en bra plats rätt snabbt så han kunde somna fort.
 Sedan kom morgonen. Solen gick upp och lika gjorde Bob. Han fortsatte mot huset men huset var borta. Vad är det här tänkte han? Han gick ut ur skogen och det var en skylt utanför skogen där stod det…

Den lustiga skogen à

Då förstod han att det inte finns någon hemlig dörr i den skogen i alla fall. Han blev mycket besviken. Han fortsatte in till mitten av Conocpia och ut till Conocopias största åker. Där kanske det finns en hemlig dörr. Han gick till åkern. Han letade jättelänge när han plötsligt fick syn på något. Det såg ut som en dörr. Han sprang fram till dörren. Det var dörren. Han försökte öppna dörren men den var låst. -NEJ! Han måste ha en nyckel. Varför måste det hända just honom? tänkte han. Han orkade inte mer men han måste förstöra masken. Innan tiden rinner ut för han hade bara en månad på sig och det måste minst att ha gått en vecka. Han vet bara en sak om han gör det inom en månad så dör ondskans ledare. Dessutom så visste han faktiskt en sak till att masken var på en åker eftersom han hittade dörren där.
 Han gick till Conocopias nyckelaffär. Där alla gamla nycklar brukar komma. Han gick dit när han kom fram så frågade han efter en 156 år gammal nyckel och dem sa den här är 156 år vad vill du ha den till frågade killen i kassan. Ööö till en gammal dörr hemma hos mig jag tappade bort den förra veckan ljög Bob. Fast Bob skulle ha den till en gammal dörr på den stora åkern. Hade han sagt sanningen så hade han förmodligen inte fått nyckeln för att killen i kassan visste allt om den där masken men han har aldrig vetat vilken nyckel det var.
 Han sprang till åkern mot dörren när han var framme så satt han i nyckeln. Den passade precis han vred om den och… Dörren gled upp han kunde inte fatta att dörren gått upp. En stor grotta öppnar sig han ser ingenting för det är så mörkt. Han tar fram sin ficklampa. Men den funkar inte å nej! Tänker han. Hur ska jag klara det här nu? Han såg något som lös längre in det var en fackla. Det måste vara någon annan här. Han kände sig illa till mods. Han tar ner facklan från väggen och fortsätter in i grottan. Han ser en skugga längre in. Han vågar knappt andas för då kanske skuggan skulle höra honom. Han ställde sig bakom en vägg för att gömma sig. Han var rädd för tänk om det var ondskans ledare han rös av tanken.
Han smög sig längre fram för att föröka se vem det var. Det enda han såg var… Hjälp han kände hur det var något som greppade tag i honom han vågade knappt andas så rädd var han. Han kollade bakåt där stod ingen. Va tänkte han det var ingen. Han kollade runt och såg att det var en arm som kommit ut ur väggen. Det var bara en fälla tänkte han. Han måste vara mer försiktig tänkte han. Nu var skuggan borta den kanske har kommit längre in tänkte han så han gjorde det samma och fortsatte in i grottan.
Aio aio aio! Vad var det? tänkte han. Han fick ju nästan hjärtinfarkt. Aio aio aio! Hörde han igen han blev lika rädd denna gång också. Ju fler gånger ljudet kom desto mer rädd blev han. Nu var han tillräcklig rädd för att bli rädd för världen gulligaste gosedjur. Aio aio aio. SHIT!!! Skrek han där fick han nästan hjärtklappning. Den här grottan skrämmer honom bara mera och mera. Nu är det bara att hämta den masken och springa ut härifrån. Så är det bara att glömma det här äventyret.
Han såg något glimma längre bort. Kunde det vara masken ånej där stod ondskans ledare. Nu blev det bara slutstriden han springer fram till masken och försöker ta den men ondskans ledare tar den före. Ondskans ledare tar fram en kniv och är precis beredd att hugga när någonting tar han arm det är en sån arm som tog tag i Bob. Mer tur en så här kan man inte ha tänker han. Han lyckas ta masken och sprang iväg med den. Han lyckas komma ut från grottan med masken men han vet att Ondskans ledare är tätt inpå så han fortsätter springa allt vad han kan.
Han lyckas komma ut med masken men han fortsätter springa så fort han kan. Han kollar bakåt men ser inte skymten av ondskans ledare. Han börjar gå men han inte ta det allt för lugnt för han hade bara en månad på sig och nu var det bara 48 timmar kvar. Han måste förstöra masken i vanliga världen annars kommer aldrig ondskans ledare dö. Han ökar farten eftersom det inte var lång tid kvar. Han känner sig förföljd han vet inte varför han känner sig förföljd men han bara känner sig förföljd. Han försöker se portalen genom alla tusentals människor. Han känner sig trött eftersom knappt sovit men det bryr han sig inte om nu för nu är han riktigt nära. Där är det något som glimmar kan det vara portalen… Han försöker se om det är portalen eller inte han springer mot portalen och det är portalen. Jaa tänker han! Han går in i portalen och vips så är han tillbaka i Stockholm.
 Det är kväll han går tillbaka till hans hus för att förstöra masken. Men den måste ju brännas för att den ska gå sönder han. Han tänder en brasa för att elda upp masken… men så helt plötsligt slås dörren upp. AAAA! Skriker han till av rädsla. Bob Bob är det du. Farfar tänker Bob. Han skriker av glädje det var hans farfar. -Ha..har du lyckads få masken, sa hans farfar. Farfar skriker -bränn upp den! Bob kastar in den i brasan smack hörs det. Han hörde nåt där ute han springer och kollar vad det var han ser att ondskans ledare hade dött ja han har lyckads. Hans farfar var den enda som överlevde smällen när Bobs familj dog. Men nu var han glad över att han klarat uppdraget att döda ondskans ledare.
Senare den kvällen så knackar det på dörren Bob går och öppnar. Där står… Mam mamma va tänker han pap pappa det här måste vara en dröm men det var det inte. Bob säger Bobs mamma när du förstörde masken så kom alla ondskans ledare dödat tillbaka. Sedan levde hela Bobs familj lyckliga i oändlighet. Vänta lite i ungefär 50 år.



SLUT!!!
Av Albin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar