fredag 8 maj 2015

Författaren

Niklas Krog!

 


Födsel

Niklas Krog föddes i Lund 4 mars år 1965. År 1972 flyttade hela hanns familj till Stockholm, till ett ställe som heter Alvik.





familj
Han träffade sin fru när han bara var 14år. De har två barn tillsammans, en kille som heter Max. Han föddes hösten 1993. Sen har de en tjej som heter Johanna som är född sommaren 1995.
Elisabeth  Johanna och Max 












Intressen                                                
I Niklas ungdom spelade han mycket basket, han vann det mesta som gick att vinna. Herr-laget som han spelade i vann SM- GULD år 1986. Men innan han började på basket så spelade han bara det på idrotten. När skolan hade skolmästerskap så vann han löpning 60 meter, 400 meter, 1000 meter, 60 meter häck, kast med liten boll, höjdhopp, längdhopp... allt man kunde vinna vann han. Han har sen liten gillat att läsa, sen bestämde han sig för att bli författare.

Böcker
Niklas har skrivit 40 böcker enligt hans egen blogg.
Hans första bok heter ”Under Guds himmel”. Den kom ut hösten 1996 med 403 sidor i.
 Den senaste boken heter ”Häxmästaren” den kom ut våren 2014. Den boken har bara 31 sidor.
De flesta av hans böcker… okej typ alla hans böcker är inspirerat av ”FANTASY”- temat. En av de böckerna är ”TANAROG”. Jag tänkte skriva lite om den boken.


TANAROG
Tanarog är en liten dvärg som bor i en grotta tillsammans med andra dvärgar. Tanarog vet att han inte får lämna grottan, för där ute väntade det drakar. Men Tanarog var som han var, han smög ut ur grottan en dag, när han var där så träffade han ett träd som sa att han heter bladlus. Men då frågade Tanarog om han inte hette bladhus. Sen efter den dagen så hette han bladhus. Tanarog smög ut lite då och då. Men det ville inte Tanarogs pappa, han ville att han skulle vakta Besten vig Bergets rötter. Men det ville inte Tanarog.

Tanarog.


Under Guds himmel

Häxmästaren


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar